Благодійна акція в Полтаві напередодні Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами 26 Липня 2012 11:39

27 липня в Полтаві пройдуть інформаційно-профілактичні заходи до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами.

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я, у світі близько 350 мільйонів людей інфіковані гепатитом B і близько 170 мільйонів – гепатитом С. Україна за темпами розповсюдження вірусних гепатитів займає перше місце в Європі. Але головна проблема в тому, що близько 2 000 000 людей, інфікованих гепатитом, навіть не підозрюють, що в них живе ця хвороба, адже гепатит не має чітких симптомів та проявів.

В Полтаві основні заходи пройдуть в центрі міста, на площі біля ЦУМу і будуть тривати з 16:00 до 20:00. Під час акції усі бажаючі зможуть пройти безкоштовне експрес-тестування на гепатит, а також отримати практичні рекомендації щодо профілактики, діагностики і лікування цього захворювання. В акції візьмуть участь представники благодійної асоціації «Світло надії», студентської поліклініки, міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Також під час акції усі охочі зможуть взяти участь у флеш-мобі «Нічого не бачу, нічого не чую, нічого не говорю», який матиме на меті встановлення світового рекорду Гіннеса з привернення уваги громадськості до світової епідемії вірусних гепатитів.

Джерело: Репортер Полтава