У Черкасах кращі джазмени збирали кошти для боротьби із поліомієлітом 30 Липня 2012 12:34

У Черкасах у п’ятницю розпочався ХІ відкритий джазовий фестиваль «JAZZ Діліжанс – 2012». Цього року подія збільшує масштаби: вперше за 11 років існування шанувальники джазу могли насолоджуватися музикою упродовж двох днів. Окрім того, вперше у фестивалі взяли участь джазмени зі США.

Від заснування «JAZZ Діліжанс» підтримують черкаські Ротарі клуби. Цього року фестиваль має благодійну мету – залучити кошти для придбання вакцини від поліомієліту. Під час фестивалю усі охочі могли долучитися до всесвітньої благодійної ініціативи – «EndPolioNow» («Зупинимо Поліо Зараз»), організованої Rotary-International спільно з ВООЗ, UNICEF та фондом Біла та Мелінди Ґейтс. Власне, за 25 років існування цього проекту у світі вже на 99 відсотків вдалося зменшити кількість випадків поліомієліту, – стверджують організатори.

Як розповів президент «Ротарі клубу Черкаси» Євген Прилипко, щоб побороти залишок – 1 відсоток – нині відбувається всесвітня масштабна акція «This Close». Щоб долучитися до неї, каже він, потрібно зробити невеликий благодійний внесок у п’ять гривень.

«Поліовакцина коштує лише 60 центів. Ми підрахували, що це приблизно п’ять гривень. П’ять гривень – це одне життя. Це зовсім небагато, навіть для наших громадян. Порівняно з тим, що це може вберегти дитину від такої страшної хвороби, від каліцтва або навіть від смерті. Тому це зовсім небагато», – каже Євген Прилипко.

Як зауважують організатори «JAZZ Діліжанс», фестиваль і в майбутньому підтримуватиме різні благодійні проекти.

За матеріалами Радіо Свобода