Організатори акції «Серце до серця» куплять понад 200 інсулінових помп для дітей 16 Серпня 2012 15:43

На зібрані під час цьогорічної благодійної акції «Серце до серця» кошти закуплять понад 200 інсулінових помп для українських дітей.

Про це розповів голова наглядової ради ВБФ «Серце до серця» Єжи Конік під час підсумкової прес-конференції в УКРІНФОРМі.

«На кошти, зібрані за допомогою волонтерів – їх цього року в Україні була 41 тисяча, – наш благодійний фонд закупить 210-220 інсулінових помп для хворих на цукровий діабет дітей», – сказав Єжи Конік. При цьому він нагадав, що за результатами акції 2011 року було придбано та передано 140 інсулінових помп.

Цього року найбільше коштів зібрали Вінницька, Закарпатська, Волинська, Одеська та Донецька області. Загальна ж сума становить 3 мільйони 960 тисяч 300 гривень, зазначила голова правління ВБФ «Серце до серця» Євгенія Баранська.

За словами завідувача міського ендокринного відділення Київської дитячої лікарні №6, головного позаштатного ендокринолога м. Київ Лілії Лантух, єдиним методом лікування цукрового діабету є інсулінотерапія, що передбачає 5-7 ін’єкцій на день упродовж усього життя. Новим унікальним методом введення інсуліну на сьогодні є помпова терапія – коли інсулін вводиться підшкірно у постійному режимі відповідно до потреб хворого. «Але помпа – вартісне обладнання, один такий електромеханічний пристрій коштує близько 20 тисяч гривень, і держава не може забезпечити ними всіх наших дітей. Київ, де 535 хворих на діабет дітей, торік одержав тільки 6 таких помп», – сказала вона.

Джерело: УКРІНФОРМ