На Чернігівщині – благодійна акція Червоного Хреста «Милосердя в кожному серці!» 3 Вересня 2012 16:04

Від 1 вересня до 1 листопада 2012 року на Чернігівщині відбудуться заходи благодійної акції Червоного Хреста під гаслом «Милосердя в кожному серці!».

Милосердя і допомоги в наш час потребує значна частина населення. Соціальні негаразди певною мірою позначилися майже на кожному з нас. Але є люди, для яких життя перетворюється на існування, бо вони втратили рідних або близьких. Натомість з’явилися старість із хворобами, самотність і немічність. Дехто прикутий до ліжка. Тому важливо підтримати таких людей добрим словом, увагою, теплотою, конкретною допомогою.

Сьогодні опинилися серед найбільш уразливих верств населення самотні літні люди, малозабезпечені пенсіонери, бездоглядні та безпритульні діти, багатодітні сім’ї з низькими прибутками, біженці, мігранти. Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста повсякденно намагається підтримати ці категорії населення адресною, медико-соціальною, матеріальною та натуральною допомогою.

З цією метою в області реалізуються три цільові гуманітарні програми Червоного Хреста, як за фінансової підтримки місцевих органів влади, так і за рахунок коштів Міжнародної федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та національних Товариств Червоного Хреста зарубіжних країн.

Силами патронажної служби надано допомогу 6772 одиноким громадянам, з них 558 обмежених у пересуванні. У містах Ніжині, Прилуках та Чернігові працює медико-соціальний центр, на Коропщині, в селі Понорниця, функціонує лікарня Червоного Хреста, де лікуються самотні літні громадяни. Лікування проходять переважно люди з населених пунктів, що розташовані на території Коропського району.

Ваші пожертви будуть використані для придбання продуктів харчування, медикаментів, предметів першої необхідності та передачі їх інвалідам, хворим, багатодітним сім’ям; створення благодійних їдалень та банків одягу; розширення та вдосконалення діяльності патронажної служби сестер милосердя Червоного Хреста, які обслуговують одиноких непрацездатних людей на дому.

Якщо кожен із нас зробить хоч незначний внесок у скарбничку добрих справ, милосердя на нашій землі стане більше! Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Щорса, 1 Б, тел.: (04622) 4-00-92; (04622) 4-02-42. Наш р/рахунок 26008000036846, код 02940397, банк ПАТ «Укрсоцбанк», м. Київ, МФО 300023. Банки одягу знаходяться в кожній міській та районних організаціях, у м. Чернігові за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 44, тел. 660-822.

Будемо вам дуже вдячні!

Джерело: «Сівертайм»