Британський принц Ендрю з благодійною метою підкорив найвищу будівлю Європи 4 Вересня 2012 10:24

Син королеви Великої Британії Єлизавети II принц Ендрю здійснив спуск з найвищої будівлі Європи, лондонського хмарочоса Shard. Таким чином герцог Йоркський підтримав учасників заходу зі збору коштів для фондів Outward Bound Trust і Marines Charitable Trust Fund. Про це повідомляє Euronews.

«Я просто привернув увагу людей до роботи фонду Outward Bound і продемонстрував, як можна їм допомогти. Ми можемо вселяти людям упевненість у те, що вони можуть робити подібні вчинки, але повинен сказати, дивлячись вгору, що висота неймовірна», – поділився своїми враженнями принц.

Принц Ендрю і ще 40 осіб стартували вранці в понеділок на останньому, 87-му поверсі, подолавши дистанцію 250 метрів і завершивши свій спуск на рівні 20 поверху.

Частину благодійних коштів буде перераховано організації Outward Bound Trust, яка займається освітніми проектами для дітей по всьому світу, де принц Ендрю очолює раду опікунів. Решта грошей піде на рахунок фонду Royal Marines Charitable Trust Fund, що допомагає морським піхотинцям, оскільки саме вони готували учасників до спуску.

Висота столичного хмарочоса Shard становить близько 390 метрів. Фасад будівлі складається зі стального каркаса, покритого загалом 11 тис. скляних панелей.

Джерело: УКРІНФОРМ