Допомога дитячим будинкам Тернопілля 4 Вересня 2012 13:07

Тернопільський обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт» разом з випускниками інтернатних закладів допомагає дітям-сиротам та дитячим будинкам Тернопільської області.

Пролунав перший дзвоник у всіх дитячих будинках Тернопільської області і після літнього активного відпочинку діти-сироти розпочали 2012-2013 навчальний рік та готові здобувати нові знання та навички.

Протягом літа благодіний фонд «Майбутнє сиріт», спільно із постійним партнером «АРС-Кераміка» (Тернопіль) та спонсорами з-за кордону, профінансували будівельні проекти, які покликані покращити матеріальну базу дитячих будинків, щоб дітям було комфортно жити та навчатися.

1. У Бережанській школі інтернат завершено ремонт кімнати для миття рук у столовій та розпочато капітальний ремонт деревообробної майстерні. Спонсором даного проекту є Ukraine Charity з Великобританії.

2. У Тернопільському дитячому будинку «Малятко» відремонтовано овочесховище за благодійну допомогу Олі Шечтер (Нью Йорк, США). У кінці серпня восьмеро діточок із цього дитячого будинку відгуляли випускний. Це був особливий день, до дітей приїхали гості з Англії Оля та Христина Дмитрик, які привезли та зодягнули маленьких випускників у красиві плаття дівчат та у костюмчики – хлопчиків. Волонтери організували солодкий стіл та сфотографували дітей для фото на згадку про це свято. Дітей розлучили і розвезли по різних дитячих будинках Тернопільської області.

3. У неділю, 2 вересня 2012 року волонтери «Майбутнє сиріт»: Володимир Яворський, Ірина Вакалюк, Юрій Екало, Андрій Назаренко, Василь Гриньків та Андрій Періг приїхали привітати з початком навчального року вихованців Коропецького ліцею-інтернат. Дітей зібрали у спотривному залі і кожна дитина отримала взуття, спотривні футболки та шорти, одяг, іграшки, ігри, зубну щітку та пасту та канцтовари, а школа отримала волейбольну сітку та м’ячі футбольні та волейбольні. Всі ці речі були передані нашими друзями: WALO (Нідерланди), World Orphan Project, Inc. та Лара Траска (США). Окірм того, випускники-волонтери зустрілися з педагогічним колективом та адміністрацією школи-інтернат та обговорили щоденні потреби дітей та майбутні проекти, які потребують фінансування та нашої участі.

4. Протягом літа фонд «Майбутнє сиріт» приймав у своїх гостях представників закордоних організацій, які допомагають дітям в Україні: Мотря Бойко ( Злуковий Україно – Американський Допомоговий Комітет з Філадельфії, США) та Джозеф Беднарик (Всесвітній Фонд для Дітей, Вашингтон, США). Учасники зустрічей обговорили співпрацю між організаціями, і гості ознайомилися з роботою фонду та Ресурсного Центру для студентів–сиріт.

Дякуємо усім добрим людям від імені наших дітей та волонтерів за підтримку та фінансову допомогу заради кращого і світлішого майбутнього дітей в Україні.

Джерело : «Громадський простір»