Вийшов черговий номер журналу «Музейний простір» 4 Вересня 2012 15:28

За підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та Міжнародного фонду «Відродження» побачив світ черговий, четвертий номер часопису «Музейний простір», що видається ГО «Український центр розвитку музейної справи».

Читачі зможуть дізнатися з нього детальну інформацію про унікальний освітній проект – лабораторію винахідників SPARK!LAB, який 5 вересня стартує на базі «Мистецького Арсеналу», та про проект Українського центру розвитку музейної справи «Ноосфера». Рубрика «Техніка та технології» розповість про німецьку фірму «REIER», що спеціалізується на виготовленні музейного та виставкового обладнання, з яким мали можливість ознайомитися 5 українських музейників в рамках спеціального проекту та конкурсу. Також до уваги читача – розповідь про єдиний в Україні Лінгвістичний музей, подорожні нотатки українських туристів у Грузії, незаангажований критичний погляд на вітчизняні музеї з боку відомих політолога та літературознавця, ознайомлення з новинками музейного книговидавництва та багато іншого. Як бонус кожен читач отримує право на безкоштовне відвідання Музею народної архітектури і побуту у Львові та Державного музею авіації України.

«Музейний простір» – це якісний повнокольоровий ілюстрований щоквартальний журнал про музеї та культурну спадщину. Журнал започаткований у 2011 році Українським центром розвитку музейної справи з метою розвитку міжмузейної комунікації в Україні. Часопис містить інформаційні та аналітичні матеріали з музейної теорії та практики, інтерв’ю провідних українських та зарубіжних фахівців, відомості про різноманітні музейні проекти, огляд фахової та науково-популярної літератури, анонси конференцій тощо.

Кожне число журналу супроводжується компакт-диском із мультимедійними пізнавальними матеріалами. Також читачі знайдуть в журналі акційні купони від музеїв України та інші приємні бонуси. Видання розраховане як на фахівців музейної справи, так і шанувальників музеїв, всіх, хто цікавиться унікальними скарбами культури України та її історії.

Наклади всіх чотирьох номерів журналу, згідно умов грантової допомоги від МФ «Відродження», були абсолютно безкоштовно розповсюджені Українським центром розвитку музейної справи серед цільової професійної аудиторії.

Звертаємо увагу читачів журналу, що з вересня 2012 року всі числа «Музейного простору» будуть доступними тільки для передплатників. Якщо попередні номери часопису зацікавили Вас і Ви вважаєте його потрібним для розвитку музейної галузі країни, пропонуємо взяти участь у творенні «Музейного простору» – підтримати видання та оформити його передплату.

Принагідно запрошуємо усіх, хто має бажання отримувати унікальне видання з музейної тематики, бути в курсі останніх новин, тенденцій і новацій музейної галузі, здійснити передплату на журнал «Музейний простір». Передплатний індекс – 89868 у каталозі передплатних видань ДП «Преса».

Контакти редакції:
а/с В-8, м. Київ, 01001
Тел./факс: +380 44 390-82-64
E-mail: [email protected]

Джерело: МБФ «Україна 3000»