Ляльки-мотанки повернуть здоров’я тернопільським дітям 24 Вересня 2012 10:53

Ляльки-мотанки, які декілька тижнів створювала тернополянка Тетяна Рудь, члени благодійної організації Rotaract повезуть до Києва та продадуть іноземцям. Останні приїдуть на зустріч представників Rotaract з усієї Європи, яка декілька днів триватиме в столиці.

Виручені від українських сувенірів гроші, разом з іншими зібраними коштами, підуть на закупівлю обладнання для відділення інтенсивної терапії новонароджених. Раніше, нагадаємо, ми уже писали про благодійну акцію «Заради життя», в форматі якої й збирають кошти. Збір відбувається різноманітними способами – через благодійні концерти, аукціони, пожертви на рахунок. Акція довгострокова, адже необхідна для обладнання сума – 150 тисяч. Наразі ж зібрали 11 тисяч гривень.

– Цього разу вирішили заробити для акції саме на продажі ляльок, – розповідає співорганізатор акції Христина Рудь. – Зробила їх моя мама, яка полюбляє всілякі творчі процеси. Представники ж молодіжного клубу Rotaract розповіли про їхні щорічні зустрічі, де прийнято продавати національні сувеніри, та запропонували допомогу. Таким чином і ляльки-мотанки допоможуть зі збором.

Продаватимуть ручні вироби європейцям орієнтовно по 10-15 євро. Загалом до Києва поїдуть більше десятка сувенірів.

– Коли починали акцію, то думали, що завдяки добрим і розуміючим людям ці кошти зберемо швидко, – розповідає співорганізатор акції Христина Рудь. – Але реальна ситуація зовсім не така. На жаль, більшість людей егоїстичні і байдужі. Байдужі доти, доки біда не трапиться з ними чи їхніми рідними. Ми вкотре закликаємо тернополян випередити проблеми. В кожного є чи будуть діти, і обладнання, яке хочемо закупити, може врятувати їхні життя.

Тож організатори акції «Заради життя» просять брати участь в заходах, які організовуватимуть в Тернополі, а по можливості й переказати хто скільки може на банківський рахунок.

Благодійні внески можна перерахувати на рахунок: Тернопільський благодійний фонд «Рідний край», ідентифікаційний код 37601571, р/р 26005002008027 в АТ «Дельта Банк», МФО 380236.

Джерело: 0352.com.ua