В Миколаєві відбувся благодійний концерт 24 Жовтня 2012 10:32

В Корабельному районі міста Миколаєва відбувся благодійний концерт, приурочений загальноміської акції «Осінній тиждень добра».

Його ініціаторами та організаторами виступили учасники дитячо-юнацького клубу, який функціонує в рамках пілотної дитячої програми, що реалізується Центром соціальних програм РУСАЛу в Україні.

У концерті взяли участь творчі колективи та музичні гурти: загальноосвітні школи №№1, 29, 40, 44 і гімназія №3. Діти представили 19 номерів, в яких вокальні виступи чергувалися з танцювальними.

Головне завдання заходу – розвиток благодійності і популяризація волонтерства серед широкого кола громадськості, і особливо молоді.

– Культура благодійності в нашому суспільстві буде сформована тільки тоді, коли ми зі шкільних років будемо залучати молодь до вирішення соціально-значущих проблем в суспільстві, – говорить керівник дитячого напрямку Центру соціальних програм Тетяна Коломієць.

Під час концерту був організований скриньковий збір коштів на придбання пульсоксиметра для дитячої консультації Жовтневої ЦРЛ. Волонтерами виступили учасники дитячо-юнацького клубу та студенти Південнослов’янського навчально-наукового інституту МНУ ім. В.А. Сухомлинського.

– Волонтерство – це гарна можливість самореалізації, – коментує студентка МНУ ім. В.Сухомлинського Тетяна Каніна. – Беручи участі в подібних акціях, людина проявляє свої кращі якості, такі як співчуття, альтруїзм, любов, співпереживання, і це дає можливість всім нам залишатися людьми в світі жорстокості та байдужості.

У Миколаєві акція «Осінній тиждень добра» проводиться в п’ятий раз під егідою «Благодійного сезону». Координацію акції здійснює оргкомітет, до якого увійшли представники громадських та молодіжних організацій, благодійних фондів, освітніх установ.

Джерело: «Громадський простір»