Благодійники облаштували в Голосіївському районі столиці новий сквер і плавучий фонтан 23 Жовтня 2012 23:02

Благодійники облаштували в Голосіївському районі столиці новий сквер і плавучий фонтан

В Голосіївському районі Києва з’явилися одразу два нових місця для відпочинку. Зусиллями благодійників у мікрорайоні «Теремки-2» облаштовано сквер з декоративним фонтаном, а у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. Максима Рильського встановлено новий плавучий музично-світловий декоративний фонтан.

Поява цих об’єктів стала можливою завдяки ініціативі Голосіївської райдержадміністрації та підтримці компанії «Імперіал Тобакко», яка, спільно з Асоціацією благодійників України, здійснювала соціальну програму «Київ – наше місто», спрямовану на збереження історичної та культурної спадщини, визначних місць та об’єктів столиці.

Урочисте відкриття обох зон відпочинку відбулося 23 жовтня 2012 року за участі першого заступника Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Мазурчака, голови Голосіївської районної державної у м. Києві адміністрації Олександра Незнала, генерального директора компанії «Імперіал Тобакко» в Україні Юджина Уолша, представників Асоціації благодійників України.

Новий сквер закладено між домами №26А-28 по вулиці Композитора Лятошинського. Він має сучасне тротуарне покриття, комфортні лавки для сімейного відпочинку, а головне – нічне освітлення та декоративний фонтан, який буде створювати затишок і даруватиме насолоду мешканцям мікрорайону. Ці роботи дозволили повністю завершити проект з облаштування комплексної зони відпочинку на вулиці Лятошинського, який було розпочато Голосіївською районною адміністрацією минулої осені.

Компанія «Імперіал Тобакко» та Асоціація благодійників закупили необхідне обладнання (фонтан, ліхтарі, лавки) і профінансували будівельно-монтажні роботи. До того ж, 13 жовтня 2012 року на добровільних засадах співробітники Голосіївської районної державної адміністрації, «Імперіал Тобакко» та Асоціації благодійників спільно навели лад на території майбутньої зони відпочинку – прибрали сміття, висадили зелені насадження і власноруч виконали низку будівельних робіт.

Музично-світловий фонтан встановлено на нижньому каскаді Оріхуватських ставків у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. Максима Рильського. Водяна система музично-світлового плавучого фонтану має 63 форсунки та 53 світлодіодні лампи і працює у 4-х різних режимах: «Конус», «Гейзер», «Ялинка» і «Дзиґа». Висота центральної частини фонтану сягає 20 метрів. Асоціація благодійників і компанія «Імперіал Тобакко» закупили необхідне обладнання та профінансували будівельно-монтажні роботи з встановлення водяної системи.

Нагадаємо, що цього року компанія «Імперіал Тобакко» та Асоціація благодійників України уклали меморандум про співпрацю з Голосіївською районною державною адміністрацією у м. Києві. Загальний обсяг соціальних інвестицій, спрямованих на реалізацію цих проектів, перевищує 500 тисяч гривен. При цьому необхідно відмітити, що зазначені заходи були здійснені ще до набрання чинності відповідних змін у нашому законодавстві щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

«Допомога місцевій громаді – важлива складова нашої соціальної відповідальності, – говорить генеральний директор «Імперіал Тобакко» в Україні Юджин Уолш. – Нам надзвичайно приємно, що завдяки співпраці з Голосіївською районною державною адміністрацією ми змогли долучитися до створення нових зон відпочинку. Особливо приємно, що співробітники нашої компанії власноруч долучилися до благоустрою території, зробили свій особистий внесок, усвідомлюючи та втілюючи соціальну місію компанії».

«Такі акції яскраво демонструють головний принцип сучасної благодійності, який полягає в об’єднанні зусиль державних установ, соціально відповідального бізнесу і доброчинних організацій, – коментує президент ВБО «Асоціація благодійників України» Олександр Максимчук. – Адже тільки разом ми зможемо ефективно подолати нагальні проблеми соціальної сфери. Сподіваюся, що приклад «Імперіал Тобакко» надихне й інші українські бізнес-структури активніше проявляти свою соціальну відповідальність».

Проект «Київ – наше місто» реалізується вже другий рік поспіль силами компанії «Імперіал Тобакко» в Україні та Асоціації благодійників України. У минулому році благодійники встановили опалювальну систему в Меморіальному музеї Максима Рильського та створили квіткову експозицію в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка НАН України.

Фото Максима Короденка


Галерея (18 фото)

* Для перегляду клікніть на фото