У соціальних мережах знову обиратимуть Народного благодійника 1 Листопада 2012 14:24

Положення про номінацію «Народний благодійник»

У соціальній мережі Facebook розпочинається висунення претендентів на звання «Народного благодійника». Спеціальний приз, запроваджений торік Асоціацією благодійників України, цього року став номінацією Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Претендентами на перемогу у номінації «Народний благодійник» можуть бути фізичні та юридичні особи, неформалізовані спільноти, які надавали благодійну допомогу благоотримувачам протягом поточного року, суспільні інституції, які провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні.

У Facebook на спеціальній сторінці http://www.facebook.com/NarodnyBlagodijnyk кожен користувач цієї мережі, розміщуючи повідомлення, може запропонувати свою кандидатуру на звання «Народний благодійник». Обов’язковим є посилання на джерело інформації (офіційний сайт організації, посилання на інтернет-публікацію про номінната та ін.).

Розміщення інформації про номінантів «Народного благодійника» відбуватиметься до 20 лютого 2013 року, тобто до того дня, коли завершується процес надання заявок для участі у конкурсі «Благодійна Україна».

Після опрацьовування всієї поданої інформації про кандидатів Оргкомітет конкурсу сформує єдиний перелік претендентів (в алфавітному порядку), який буде розміщено для голосування на сайті Асоціації благодійників України www.vboabu.org.ua. Електронне голосування відбуватиметься у відкритому режимі у період з 20 лютого по 10 березня. Переможцем стане номінант, що набрав найбільшу кількість голосів учасників голосування.

Вперше «Народного благодійника» в соцмережах обирали у 2011 році в межах конкурсу «Благодійник року». Асоціація благодійників запровадила цей спеціальний приз. У результаті голосування володарем призу «Народний благодійник» став Тернопільський обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт». «Фонд батьківської допомоги «КРОХА» з міста Донецька, який посів друге місце, був відзначений почесним дипломом.