Тернополян запрошують стати тимчасовими працівниками благодійної «фабрики» 7 Листопада 2012 11:28

Молодь буде збирати подарунки для дітей. Волонтерами можуть стати тернопільські студенти і старшокласники, який бажають допомогти малозахищеним категоріям дітей. Благодійна «фабрика» буде діяти на території храму Св. Священомученика Йосафата, що на Лучаківського 5.

Тернополяни будуть збирати іграшки, солодощі, фрукти, канцелярські приладдя, дитячі книжки, засоби гігієни з 10 по 19 грудня у рамках акції «Миколай про тебе не забуде». Захід проходить не перший рік, до нього долучаються до 400 молодих волонтерів упродовж грудня.

– Активісти будуть займатись різною роботою, – розповідає координатор проекту Ірина Сморж. – Хтось буде приймати подарунки, інші будуть їх сортувати і пакувати. Дехто буде займатись рознесенням подарунків.

Організатори наголошують, що вони також шукають водіїв із власними автівками, які хочуть долучитись до акції.

– Нам доводиться проїхати більше сімсот сімей протягом цієї акції, а деякі з них живуть у віддалених частинах нашого міста, – розповідає Ірина. – Молоді люди власного авто не мають, тому ми просимо людей з автівками долучитись до нас.

Дітей, яким треба допомогти, будуть обирати відповідні організації, які працюють із категорії соціально-незахищених верств тернополян.

– Ми не закликаємо допомагати грошима, – каже дівчина. – Кожен за можливістю, щось дарує дітям. До акції також долучаться всі школи міста. Школярі будуть малювати листівки, щоб передати свої побажання іншім дітям. Власників підприємств ми просимо зробити благодійний внесок тією продукцією, яку вони виготовляють.

Дівчина каже, що одяг вони не дарують.

– Є багато організацій, які збирають саме одежу, думаю вам краще віднести це їм, – розповідає Ірина. – Бо ми цього не беремо. Ми розносимо подарунки протягом двох днів. Спочатку приходимо в родину з такими речами, які можна подарувати кожній дитині. А потім дивимось, що люди потребують ще. І наступного дня доносимо продукти або засоби гігієни чи щось інше.

Голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Орест Павліський каже, що акція є унікальною.

– Майже всю благодійну роботу виконує тернопільська молодь, – каже отець Орест. – У цих людей є можливість себе проявити. Попередні роки доводять, що вони активно долучаються до нас.

Для бажаючих взяти участь у акції треба дзвонити за телефоном (067) 353-32-15, пропонують журналісти видання «20 хвилин».

Джерело: Тернопільські позитивні новини Like