Допомогти сиротам закликає молодь Тернополя 14 Листопада 2012 12:45

Молодь закликає тернополян допомогти сиротам. Для тих, кому не шкода подарувати дітям, позбавлених батьківського піклування, іграшки, одяг та канцтовари, представники громадської організації «Файне Місто» організували благодійну акцію. Перший збір необхідних речей для вихованців дитбудинків відбувся шостого жовтня, другий – одинадцятого листопада. Наступного разу долучитись до акції бажаючі зможуть восьмого грудня.

Яна Желябіна, керівник соціального відділу ГО «Файне Місто»: «під час збору речей ми стикнулися з однією проблемою, проблема – це транспортування цих речей, нам потрібно було знайти бус, щоб перевозити ці речі, відповідно і машину для розвезення цих речей по дитячих будинках. З цією проблемою ми стикаємося і досі, адже постійно потрібно мати транспорт, щоб транспортувати ці речі, але надіємося на допомогу тих людей, які можуть нам допомогти, які не байдужими будуть і нададуть свій транспорт або допоможуть нам в цьому»

Окрім благодійного збору речей для дітей-сиріт молоді активісти пожертвують гроші. Для цього п’ятнадцятого листопада близько сотні студентів запустить у небо нічні ліхтарики. Гроші, вилучені з їх продажу, віддадуть на потреби дитбудинків.

Рустам Ергешов, голова ГО «Файне Місто»: «запуск ліхтариків буде відбуватися 15-го листопада, в четвер, о 18-ій годині на набережній тернопільського ставу. Плануємо зібрати близько ста молодих активістів, які прийдуть, запустять ліхтарики в небо на допомогу цьому проекту»

Долучитися до збору коштів можуть усі небайдужі, адже дитячим будинкам потрібно чимало: від підгузків до солодощів та канцтоварів.

Джерело: ІНТБ