Євросоюз має намір передати «нобелівські» гроші дітям 15 Листопада 2012 11:00

Євросоюз вирішив витратити отримані гроші за присудження Нобелівської премії миру (а це 1,2 мільйона доларів США) на надання допомоги дітям, які постраждали в результаті війн і збройних конфліктів. Дане рішення погодили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Європейської ради Герман Ван Ромпей та президент Європарламенту Мартін Шульц.

«Європейська комісія від імені Євросоюзу сьогодні отримала грошову винагороду за присудження Нобелівської премії миру і заявила про наміри передати ці гроші дітям, постраждалим внаслідок війн і збройних конфліктів». У підсумку, грошову винагороду в розмірі 930 тисяч євро вирішено передати на реалізацію проектів «Нобелівська премія ЄС для дітей». Конкретні умови даних проектів обіцяють оприлюднити в найближчі тижні.

Нагадаємо, 12 жовтня Норвезький нобелівський комітет прийняв рішення присудити Нобелівську премію миру за 2012 Євросоюзу. Висока нагорода дісталася йому за зроблені дії «по запобіганню нових воєн на континенті і стабілізації обстановки в Європі».

Джерело: Новини світу