У Кіровограді стартувала благодійна акція до Дня святого Миколая 3 Грудня 2012 18:23

«З долоньки в долоньку» – під такою назвою вже десять років у Кіровограді до Дня святого Миколая проходить благодійна акція, учасники якої – діти і дорослі – можуть зробити подарунок дитині-сироті.

До цього заходу приєдналася й Кіровоградська єпархія УПЦ. Всі храми обласного центру взяли активну участь у проведенні цієї благодійної акції. Суть її полягає в тому, щоб вибрати на штучній ялинці фотографію дитини, тут же купити для неї м’яку іграшку і покласти разом з фото в пакетик, а в День святого Миколая всі подарунки будуть вручені дітям. Отже близько сотні знедолених дітей, які перебувають у притулку для неповнолітніх «Надія», і діти-сироти кіровоградської школи-інтернату відчують заступництво святого Миколая.

Акцію «З долоньки в долоньку» розпочало Регіональне громадсько-просвітницьке товариство «Православна просвіта». Крім допомоги дітям-сиротам і інвалідам «просвітяни» мають ще одну мету – відродити благодійність, милосердя, спонукати людей до небайдужості і добрих учинків, адже Єлісаветград (Кіровоград) посідав п’яте місце в царській Росії за благодійністю.

Свій внесок у цю благу справу зробили і студенти Кіровоградського інституту розвитку людини, які вже не один рік беруть активну участь у підготовці і проведенні цієї акції.

Джерело: Ранкове місто – Кіровоград