Львівщина обере кращих благодійників 6 Грудня 2012 15:57

Львівщина обере кращих благодійників

На Львівщині стартував регіональний конкурс «Благодійна Україна». Про це було оголошено під час презентаційної прес-конференції, що пройшла 6 грудня 2012 року в малій сесійній залі Львівської міської ради. У ній взяли участь Президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна» Олександр Максимчук, голова правління ГО «САМІ», Голова Оргкомітету регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина» Андрій Породко, член Регіональної наглядової ради, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, голова Регіональної конкурсної комісії, віце-ректор УКУ Павло Хобзей, віце-президент Асоціації благодійників Олександр Олійник, представники Наглядової ради, Конкурсної комісії та Оргкомітету конкурсу «Благодійна Львівщина».

Нагадаємо, конкурс «Благодійна Україна» заснований ВБО «Асоціація благодійників України» у 2012 році. Його мета – розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, поліпшення комунікацій між благодійниками та отримувачами допомоги, створення додаткових можливостей для їхнього продуктивного діалогу. Під час заходу конкурс представив голова його Оргкомітету Олександр Максимчук. Він розповів про його номінації, терміни і процедуру.

Організатор регіонального конкурсу «Благодійна Львівщина» – ГО «САМІ», співорганізатори – ГО «Центр ділового партнерства», «Благодійний фонд імені Марії Заньковецької», «Інститут екуменічних студій» УКУ, відділ громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради. Організація і процедура «Благодійної Львівщини» дещо відрізняється від національного конкурсу. Так, серед керівних органів немає Регіональної медіа-ради, виключені дві номінації – «Народний благодійник» і «Благодійник: загальноукраїнський (в тому числі міжнародний) благодійний фонд (організація)». Докладніше про перебіг і особливості конкурсу розповів голова Регіонального оргкомітету Андрій Породко.

«Такі конкурси – це природне місце зустрічі благодійників і отримувачів допомоги, – сказав Мирослав Маринович. – Я увійшов до Наглядової ради конкурсу, тому що вважаю, що вшанування благодійників є дуже важливим. Мене інтригує відзначення не тільки тих, хто допомагає, а й тих, хто ефективно і прозоро використовує допомогу».

Своєю чергою, Павло Хобзей зауважив, що є чимало осіб, які роблять добрі справи, але вважають за потрібне не називати своїх імен. «Нам потрібно відпрацювати такі критерії оцінювання, – і на національному, і на регіональному рівнях, – які б враховували всі особливості номінантів. Це дасть змогу унеможливити необ’єктивну оцінку», – підкреслив голова Регіональної конкурсної комісії. На його думку, дуже важлива місія конкурсу – не тільки у пошануванні благодійників, а і у спонуканні людей до добрих справ.

Церемонія нагородження переможців конкурсу «Благодійна Львівщина» пройде 1 березня 2013 року у Національному академічному українському театрі імені Марії Заньковецької. Вона постане у вигляді грандіозного благодійного концерту за участі симфонічного оркестру театру Заньковецької, який славиться своєю активною благодійною роботою. Про це розповів директор-розпорядник Театру імені Марії Заньковецької Тарас Лисак.

Національний конкурс «Благодійна Україна» стартував 15 жовтня 2012 року. Його офіційна презентація відбулася 22 листопада 2012 року в Києві в приміщенні Національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ».


Галерея (6 фото)

* Для перегляду клікніть на фото