Онлайн-конференція «Чи готове українське суспільство «прийняти» людей з особливими потребами?» 17 Січня 2013 14:01

21 січня в 12:00 у прес-студії «Сегодня Мультимедіа» відбудеться онлайн-конференція з організаторами Благодійного концерту голландського оркестру Jostiband Orchestra (Йостібенд Оркестр).

Jostiband Orchestra (Йостібенд Оркестр) – найбільший у світі музичний колектив з Нідерландів, у якому вже більше 40 років грають люди з особливими потребами, багато з яких – із синдромом Дауна.

Наші гості:

  • Сергій Курьянов, президент батьківської ВБО «Даун Синдром», батько дитини із синдромом Дауна;
  • Аренда Василенко, менеджер проекту Перспектива 21/3, член ВБО «Даун Синдром», мама дитини із синдромом Дауна;
  • Андрій Василенко, член правління проекту Перспектива 21/3, член ВБО «Даун Синдром», батько дитини із синдромом Дауна.

Під час конференції спікери говоритимуть про те, які можливості розвитку та освіти існують у людей із синдромом Дауна, яких успіхів можуть досягти люди з генетичною аномалією (Даун Синдром) у сфері інтеграції в суспільство, а також з якими труднощами щодня стикаються батьки і діти в Україні. На сьогодні важливим є формування терпимості і толерантності в суспільстві до таких людей та їх потреб, вселення віри у своїх особливих дітей у серця українських мам і батьків. Не менш важливим фактом є привернення уваги Уряду і влади до проблем раннього розвитку, навчання і соціальної адаптації людей з генетичною аномалією – синдромом Дауна. Адже щороку в нашій країні народжується близько 420 дітей із цим генетичним захворюванням (За 21 рік незалежності України – це вже близько 9 тисяч українців!).

Подивитися онлайн-конференцию, а також поставити питання спікерам можна на сторінці: http://conferences.segodnya.ua/JostibandOrchestra_chat.html