Шостий благодійний «Аукціон надій» зібрав майже 227 тисяч гривень 22 Грудня 2011 17:45

21 грудня 2011 року у дзеркальній залі Львівського театру опери та балету ім.С.Крушельницької відбувся Шостий благодійний «Аукціон надій», організований студентами Університету банківської справи Національного банку України.

Цього року студенти-благодійники вирішили долучитися до створення у львівській спеціальній бібліотеці ім. Т. Шевченка УТОС першого в Україні Центру соціокультурної реабілітації незрячих. За виручені кошти буде здійснено ремонт приміщення, оновлено меблі, а головне – придбано необхідну незрячим звукозаписуючу та звуковідтворюючу апаратуру.

На продаж було виставлено 21 лот та один спецлот – картину незрячого художника Юрія Ломова. Меценати лотів – усі голови НБУ за різні роки (Володимир Матвієнко, Віктор Ющенко, Володимир Стельмах, Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко, Сергій Арбузов), а також відомі українці – Андрій Садовий, Катерина Ющенко, Іван Малкович, Олександра Теліженко, гравці футбольного клубу «Металіст» тощо. Покупцями стали керівники львівських банків, бізнесмени, друзі Університету банківської справи НБУ.

Лот від Президента України (2005-2010) Віктора Ющенка – копія чудотворної ікони «Достойно єсть» – було продано за 14 тисяч гривень.

Пані Катерина Ющенко передала на аукціон дві картини-витинанки роботи косівських майстрів. Цей лот було продано за 13 тисяч гривень.

Загальний виторг Аукціону склав 222 тисячі гривень. Окрім цього, студенти провели лотерею, що допомогло їм зібрати ще 4 950 гривень. Отже, загальна сума – 226 950 гривень. Це найбільша сума за всі роки проведення аукціону.

Студентський захід «Аукціон надій» – наймасштабніший соціальний проект УБС НБУ, який об’єднує студентів з усіх осередків – в Харкові, Львові, Черкасах та Києві. За 5 років проведення цієї акції силами студентів зібрано близько 1 мільйона гривень, які були спрямовані на вирішення соціально-культурних проблем. Так, було обладнано мультимедійно-комп’ютерний клас для Городоцької дитячої колонії, придбано інкубатор екстра-класу для пологового будинку №1 м. Львова, відновлено дерев’яну церкву XVII ст. у с. Кути Буського району, розпочато очищення ріки Вільшанка – притоки Дніпра, що на Черкащині, відкрито обладнаний сучасною електроакустичною апаратурою реабілітаційний кабінет у Харківському обласному спеціальному загальноосвітньому навчально-виховному закладі для дітей з вадами слуху.

Цього року «Аукціон надій» став переможцем V Національного конкурсу «Благодійник року» у номінації «Громада, колектив та неформалізована група».