Уманські рукодільниці працюватимуть спільно заради знедолених дітей 8 Лютого 2013 16:02

Минулого року 27 майстерних жінок та дівчат з Умані та інших міст України об’єдналися і виготовили більше двох десятків вишиванок для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в місті Умань. Цього разу умілі руки чуйних уманчанок виготовлятимуть теплі й затишні хенд-мейд накривала на дитячі ліжка для цього ж Центру (колишній дитячий притулок).

Ідею благодійної акції подала Юлія Красновид, шеф-редактор уманського Інтернет-видання 04744.info:

– Це вдруге ми подібним чином поєднуємо допомогу діткам із традиційними жіночими хобі. Якщо в першій акції наші благодійниці розкроювали, вишивали та шили сорочки-вишиванки, то цього разу ми всі разом плестимо шпицями та гачком різнокольорові квадратні мотиви, а потім зшиватимемо їх в кодри-накривала. Така техніка відома дуже давно, і на Заході вона називається «печворк», а в Росії – «лоскутное шитье».

Також додає, що недавно і сама сплела для власних дітей подібну ковдру. Робота над нею була досить копіткою і тривалою, проте результат вийшов настільки гарним, приємним на дотик і таким енергетично затишним, що вирішила – діток, в яких не все гаразд в родині, обов’язково мають оточувати подібні речі.

– Перший десяток квадратів вже сплетено. Фотографії кожного з них з інформацією про майстринь, які їх виготовили, ми постійно виставлятимемо в спеціальній фотогалереї на нашому сайті, – додає пані Юлія. – Проте для виготовлення одного накривала на ліжко старшої дитини потрібно 35 квадратів розміром 33 на 33 см. А всього таких ліжок в Центрі аж 28. Тож, порахуйте, разом це вийде 980 квадратних мотивів. Тобто, роботи вистачить всім охочим.

Організатори акції запрошують усіх бажаючих приєднуватись і спільно робити корисну справу. Більше того, тих, що не вміють плести, обіцяють навчити. А тим, хто не має грошей на купівлю матеріалів, допоможуть забезпечити нитками та приладдям для в’язання.

Також організатори розробили прості правила для учасників акції:

1. Розмір кожного квадратного мотиву має бути 33 на 33 см.

2. Техніка плетіння може бути будь-яка – гачком чи шпицями, найпростіше в’язання чи ажурні візерунки – все нам підійде.

3. Колір ниток може бути будь-яким: однотонним чи меланжевим (з переходом кольору). Єдине обмеження – просимо не зловживати чорними та темно-фіолетовими кольорами. Нашими виробами ми хочемо підвищити діткам настрій, а надміру темних кольорів у виробі даватимуть прямо протилежний ефект.

4. Перед початком роботи переконайтесь, що пряжа не линяє. Бо змішані в одному виробі нитки з нестійкими барвниками зіпсують всю нашу роботу вже при першому пранні.

5. Під час роботи над мотивами для накривал посміхайтесь і думайте про те, яку хорошу і важливу справу ви робите.

Ми молодці, що взялися за це!

З будь-якими додатковими питаннями звертайтеся до організатора благодійної акції Юліїї Красновид: електронна пошта [email protected], ICQ– 324 305 984, ВКонтакте – http://vk.com/yalyu, Однокласники – http://www.odnoklassniki.ru/yulya.krasnovid.

Джерело: 04744.info